Hallo, ik ben Margaret Prins.

Mijn werk kenmerkt zich door een breed oeuvre. Enerzijds schilder ik, liefst groot, abstracte werken die opvallen door het kleurgebruik en de aanwezigheid van sterke lijnen en vlakken. Werken die de kijker uitnodigen om de eigen fantasie te laten spreken.

Anderzijds schilder ik portretten en landschappen. Mijn landschappen kenmerken zich meestal door de aanwezigheid van de zee. In mijn latere landschappen is de invloed van mijn abstracte werk te zien. Mijn zeegezichten roepen een impressionistisch gevoel van voortschrijdende tijd op, terwijl de expressionistische manier van schilderen een gevoel van verandering en beweging oproept.

Mijn werken nodigen uit om even tot rust te komen aan zee of in de eigen fantasie. Bij nadere beschouwing zal de oplettende kijker zeker aangenaam verrast worden.

In een recensie (februari 2019) vergeleek de Leeuwarder Courant mijn werk met dat van Cézanne.  (Klik hier voor die recensie.)